Oldalak

2011. július 29.

Kapros tökfasírt

Esik az eső, a tökök meg csak nőnek a kertben...

Íme a mai ebéd:) Főzelékekhez kiváló feltét, de önmagában, vagy tzatziki salátával is nagyszerű étel.



Hozzávalók:

  • 1 nagyobb tök
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 2 fokhagyma
  • só, bors, paprika
  • zabkorpa, zabpehely fele-fele arányban
  • kapor
  • sütéshez olaj

A tököt meghámozzuk, kiszedjük a közepét és legyaluljuk. Kissé megsózzuk, hogy levet engedjen. Aztán kinyomkodjuk jó alaposan, hozzáadunk 1 tojást, 1 reszelt hagymát, 2 zúzott fokhagymát, apróra vágott kaprot, sót, borsot, paprikát. Zabkorpát, zabpelyhet fele-fele arányban tegyünk hozzá, hogy formázható állagú legyen, ne essen szét. Érdemes kicsit várni, míg adagoljuk hozzá részletekben, mert felszívják a nedvességet, ne gyúrjuk túl keményre sem. Zabkorpában forgassuk meg, majd bő, forró olajban süssük barnára.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls