Esik az eső, a tökök meg csak nőnek a kertben...
Íme a mai ebéd:) Főzelékekhez kiváló feltét, de önmagában, vagy tzatziki salátával is nagyszerű étel.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb tök
- 1 tojás
- 1 hagyma
- 2 fokhagyma
- só, bors, paprika
- zabkorpa, zabpehely fele-fele arányban
- kapor
- sütéshez olaj
A tököt meghámozzuk, kiszedjük a közepét és legyaluljuk. Kissé megsózzuk, hogy levet engedjen. Aztán kinyomkodjuk jó alaposan, hozzáadunk 1 tojást, 1 reszelt hagymát, 2 zúzott fokhagymát, apróra vágott kaprot, sót, borsot, paprikát. Zabkorpát, zabpelyhet fele-fele arányban tegyünk hozzá, hogy formázható állagú legyen, ne essen szét. Érdemes kicsit várni, míg adagoljuk hozzá részletekben, mert felszívják a nedvességet, ne gyúrjuk túl keményre sem. Zabkorpában forgassuk meg, majd bő, forró olajban süssük barnára.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése