Oldalak

2011. július 29.

Hajfestés otthon - barna árnyalatok

Sokat spórolhatunk, ha otthonunkban festjük hajunkat. Könnyű dolgunk van, ha sötét hajat szeretnénk, viszont a szőkítés már komolyabb szakértelmet igényel. Mivel gyermekkori barátnőm fodrásznak tanult, 15 évesen már sikerült kipróbálnom, milyen lenne a szép gesztenyebarna hajam majdnem feketén:) Ez volt az első festés, azóta csak a fényképeken köszön vissza az eredeti hajszínem, de már nem bánom, hiszen korán el kezdtem őszülni.

Egyedül padlizsán lila nem voltam (az valahogy sosem tetszett), de vörös, barna, szőke minden árnyalata volt már a fejemen, sőt sokáig feketében is pompázott a hajkoronám.

Egyszer próbáltam ki Henna festéket, de sajnos abszolút nem azt a színt kaptam, amire vártam, ráadásul nagyon nehezen szabadultam meg attól a színtől. Barna hajúaknak diófalevél főzetet ajánlanak sötétítésre, szőkéknek citromot és kamillát világosításra, utóbbit csak óvatosan, hiszen igencsak kiszárítja a hajat.

Rengeteg márka van a piacon, jobbnál jobb minőségű hajszínezők, hajfestékek, számos termék már ammóniamentes. Ha úgy döntünk, hogy otthon festünk hajat, érdemes elmenni fodrászkellékes üzletbe, mert sokkal nagyobb választékban, ráadásul professzionális minőségben válogathatunk, szemben a drogériákkal, multikkal. Nem mellékes megjegyezni, hogy általában ezekben az üzletekben szakemberektől tanácsot is kérhetünk.

Saját hajfestési tapasztalataimat szeretném itt közzétenni és izgatottan várom a hasonló "hajszín őrültek" hozzászólásait is. 2 évente kb rámtör váratlanul a "barnából azonnal szőkét akarok".... jelentem elérkezett megint ez a pillanat! 3 hete szőke vagyok:))) Azt hiszem megérte, a boltban SZIÁT köszönnek "Jó Napot" helyett:) Persze senkinek nem tetszik a közvetlen környezetemben, mert én olyan barna lány vagyok...szerintük. Na majd rakok fotót, feltéve ha készül rólam mostanában vmi normális kép.

A hajfestés mindig függ a kiindulási színmélységtől, árnyalattól, ősz hajszálaktól. Nekem az eredeti hajszínem 5-6 közötti színmélységű barna, gesztenyés beütéssel, 30% alatt van az ősz szálak aránya. Nem annyira sötét, viszont a sok vörös pigment miatt nehezen szőkíthető......A professzionális termékek 1-12-ig vannak számozva, az 1 a fekete, innen világosodik, pl a 12-es színmélység a platinaszőke. Aztán van második szám, ami az árnyalatot jelenti, pl a 0 natúr szín, 1-es hamvas, 3-as arany, 5-ös gesztenye...stb. Az én eredeti hajam olyan 5-6.5 számozás szerint. Igyekszem feltenni egy érthető táblázatot a kódokról. A drogériákban kapható nem professzionális termékek nem így vannak sajnos számozva. Kivéve a Wellaton-t.


Első körben nézzük, milyen barna hajfestéket, színezőt próbáltam már -amire emlékszem persze így röpke 15 év hajfestés időintervallumából. 

Multikban, drogériákban kapható termékek, márkák szerint: 

Palette Deluxe - tartós hajfesték, ára 1000 Ft körül van.

Palette Deluxe - Aranyfényű mokka (755)

Szép egyenletes sötétbarna, 100% ősztakarással. Nehéz tőle megszabadulni, mert igen sötét. Nekem sötétebb lett, mint a dobozon.





Palette Deluxe - Aranyfényű csokoládé (655)

Igazi szép csokibarna, viszont az ősz szálakat nem teljesen fedi. Annyira nem lett vöröses, mint a modellnek a dobozon.





Palette Deluxe - Aranyfényű karamell (555)

Világosabb a csokibarnánál, ősz szálakat nagyon nem fedi, nekem nem lett szép. Lehet akinek sötétszőke, esetleg világos barna a kiindulási alapja, annak egy próbát megér.




Loreal Casting Créme Gloss - tartós hajszínkrém ammónia nélkül. Vállig érő hajra is elég 1 doboz, mert vizes hajra kell felvinni. Kellemes gyümölcsillata van. Ára 1500-2000 Ft között mozog.

Loreal Casting Créme Gloss - Csokoládé (535)

Hasonló eredmény született, mint a Palette Deluxe Aranyfényű csokoládéjával, kicsit talán több benne a vörös beütés, viszont nekem az ősz szálak világosabbak lettek, nem fedte rendesen.

Loreal Casting Créme Gloss - Praliné (530)
Kicsit sötétebb, mint a dobozon, de egyenletes, szép barna, teljes ősztakarással. 

 
Loreal Casting Créme Gloss - Gesztenye krém (432)
Jóval sötétebb (a Pralinénál sötétebb), mint a dobozon, de szép, egyenletes szín, teljes ősztakarással.





Loreal Casting Créme Gloss - Étcsokoládé (323)

Sokkal sötétebb, mint a dobozon, nekem konkrétan fekete lett, és csak napfényben volt némi vöröses barnás beütése. Amúgy szép, csak nem a várt színt kapjuk. 




Loreal Féria - sajnos kevés helyen kapható, talán a DM-ben tudtam venni. Nagyon jó minőségű festék, az árára már nem emlékszem, de olyan 2000 Ft körül van.

Loreal Féria - Shining Bronze (58)

Gyönyörű a végeredmény, az igaz, nem teljesen olyan, mint a képen, hanem van gesztenyés vöröses beütése és picit sötétebb.





Wellaton - tartós hajfesték, ára 700-800 Ft körül van. Számozása megegyezik a professzionális Wella Kolestonéval, Londa Coloréval. Alacsony ár, de jó minőség! Teljes ősztakarás.


Wellaton - Tejcsokoládé (673)

Szép, egyenletes barna, hasonló mint a képen, de gesztenyés beütéssel. Legjobban a Loreal Féria 58-hoz hasonlítanám. Imádtam:)








 Wellaton - Kakaó (577)
Nagyon szép egyenletes barna, olyan, mint a képen. Hasonlít a 673-hoz, kicsit sötétebb. Ezt is imádtam:)








folyt köv.


6 megjegyzés:

Anonymous írta...

Szőke kép???

Király Hédi írta...

http://reformeletmod.blogspot.com/2011/09/hajfestes-otthon-barnabol-szoket.html

martinelli írta...

Én most fogom kipróbálni a Palette Deluxe - Rubonvörös (678)-at.

DK írta...

Szia. A profilkepeden egyszeruen gyonyorz vagy. Emmlekszel meg mivel erted el azt a hajszint? En nagyon naagyon szep kozepbarna szeretnek lenni, de vagy voros vagy fekete beutese lesz.

kiralyhedi írta...

Szia. A teteje 7.0 wellaton felesben 7.3-mal keverve. Alul pedig "ombre" :)

Unknown írta...

Szia!Egy kérdésem lenne.Mokkára volt festve a hajam,s az lenne a kérdésem a sötét szőkét ráteszem milyen lesz a hajam?

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls