Oldalak

2011. május 1.

Vega fasírt tejfölös mártogatóssal

Tegnapról maradt rizs, kidobni nem akartam, így készült el a zöldséges fasírt. Tesco-s tasakos rizst (zöld dobozos) használtam hozzá, borzalmas ragacsos állaga van, de a fasírthoz pont ez a jó. Levesnek cukorborsós csirkeragut főztem.


Hozzávalók 15 db-hoz:
  • 1/2 tasak ragacsos vagy túlfőtt rizs
  • 1 tojás
  • 2 marék cukorborsó
  • kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • pici kurkuma
  • 1 ek olíva olaj
  • zabkorpás Re-Form liszt (vagy bármilyen reform liszt, csak rakjunk hozzá 1 ek zabkorpát)
  • sütéshez olaj
  • panírozáshoz zabpehelyliszt-zabkorpa keveréke

Mártogatós:
  • tejföl-natúr joghurt fele-fele arányban
  • 1 fokhagyma reszelve

A hozzávalókat összegyúrjuk, ne legyen túl kemény, de ne is nagyon ragadjon. Evőkanál segítségével tenyerünkben formázzuk, zabpehelylisztes-zabkorpás keverékben panírozzuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. A rizs miatt update 2-es kódot kap. Ez a fasírt kiváló főzelékek mellé, vagy akár köretnek is, ha krokett alakúra formázzuk, de így magában tejfölös mártogatóssal is nagyon finom.

A tészta:

Sütés előtt:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls