Tegnapról maradt rizs, kidobni nem akartam, így készült el a zöldséges fasírt. Tesco-s tasakos rizst (zöld dobozos) használtam hozzá, borzalmas ragacsos állaga van, de a fasírthoz pont ez a jó. Levesnek cukorborsós csirkeragut főztem.
Hozzávalók 15 db-hoz:
Hozzávalók 15 db-hoz:
- 1/2 tasak ragacsos vagy túlfőtt rizs
- 1 tojás
- só
- 2 marék cukorborsó
- kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- pici kurkuma
- 1 ek olíva olaj
- zabkorpás Re-Form liszt (vagy bármilyen reform liszt, csak rakjunk hozzá 1 ek zabkorpát)
- sütéshez olaj
- panírozáshoz zabpehelyliszt-zabkorpa keveréke
Mártogatós:
- tejföl-natúr joghurt fele-fele arányban
- só
- 1 fokhagyma reszelve
A hozzávalókat összegyúrjuk, ne legyen túl kemény, de ne is nagyon ragadjon. Evőkanál segítségével tenyerünkben formázzuk, zabpehelylisztes-zabkorpás keverékben panírozzuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. A rizs miatt update 2-es kódot kap. Ez a fasírt kiváló főzelékek mellé, vagy akár köretnek is, ha krokett alakúra formázzuk, de így magában tejfölös mártogatóssal is nagyon finom.
A tészta:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése