Még tartozom a fahéjas csiga receptjével....mivel most a pizzagolyókat sütök éppen, inkább azt osztanám meg először:) Nem a hagyományos pizzagolyó, inkább pizzagombóc:)))
Kenyérsütőben dagasztottam meg a tésztát, nem mértem mennyiségeket, de ez egy elég jól bevált recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt (én graham liszt + CH szegény kenyérliszt + rétesliszt keverékét használtam)
- 1 bögre langyos víz
- 1/2 cs élesztő
- 2 kk só
- 1 kk fruktóz
- kevés olíva olaj
- töltelékhez: 1 kockára vágott lilahagyma, 10 dkg sajt, kis db kolbász karikákra vágva
Kenyérsütőben nem szoktam felfuttatni az élesztőt, de ha szeretnénk, langyos, cukros vízbe morzsolhatjuk és úgy adjuk hozzá a liszthez.
Miután megkelt a tészta, kis darabokat tépkedtem belőle és minden egyes golyót 1 szelet kolbásszal, kis darab sajttal, kockára vágott lilahagymával töltöttem meg. Olíva olajjal megkent tepsibe raktam őket, a gombócokat is vékonyan megkentem olívával, majd magyaros fűszerkeverékkel enyhén megszórtam. A fűszerkeveréket házilag készült, a receptet itt találod.
Így készül:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése