Oldalak

2012. március 20.

Epres-kekszes torta

Tegnap gyorsan összedobtam egy sütés nélküli tortát, hogy Marcikám az oviban is ünnepelhessen. Ma 4 éves a drágaságom :)

Nagyon egyszerű elkészíteni, csak pár órát várni kell, hogy lehessen szeletelni. Mivel a háztartási kekszek szögletes alakúak, torta formában kicsit nehezebb lerakni, mint tepsiben, de így is villámgyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • 2-3 csomag háztartási keksz
  • 25 dkg túró
  • 1+1/2 doboz nagy tejföl (25%-os)
  • 7 púpos ek porcukor
  • 3 vaníliás cukor
  • (1 habfixáló, de ez el is maradhat, akkor is összeáll)
  • eper
  • piros zselatin

Lerakunk szép szorosan egymás mellé háztartási kekszet, majd arra jön egy réteg krém (túró+cukor+tejföl kikeverve), megint egy réteg keksz, krém, így tovább, végül a tetejére krém kerül. Eper szeletekkel díszítjük és nyakon öntjük piros zselatinnal. Aki édesebbre szereti, rakhat bele több cukrot, de szerintem bőven elég bele 7 evőkanállal + a 3 csomag vaníliás cukor. Ha nem rakunk bele túrót, készíthetjük úgy is, hogy 2 nagy doboz tejfölt használunk fel. Úgy is nagyon finom. Érdemes kipróbálni, isteni és még szép is:) Ajánlom, este készítsük el, hogy reggelre már szeletelni lehessen. 


A héten el fogom készíteni diétás verzióban is. A diabetikus háztartási keksz nem jó választás hozzá -egyszer már próbáltam-, úgyhogy még gondolkodom, mivel helyettesíthetném. Max sütök hozzá fitnesz kekszet.

5 megjegyzés:

M@rti írta...

Nagggyon gusztusos lett ez az epres csoda! Középső lánykámnak most 7végén ünnepeljük a születésnapját, és az emeletes torta egyik szintje epres lesz, most már biztos!

Egy (illetve rögtön több) díjat szeretnék adni Neked (nem kötelező betartani az összes szabályt!)
Részletek nálam. :-)

kiralyhedi írta...

Boldog szülinapot a lánykának!

Hú, köszönöm a díjat, mindjárt bekukkantok Hozzád :)

Éva írta...

Hu ez nagyon guszta. Fitness keksz receptet lehetne kérni a diétás verzióhoz.
köszönöm! :)

kiralyhedi írta...

Szia Éva:) a fitness kekszet legutóbb így csináltam: 15 dkg Zero 6 liszt, 5 dkg rétesliszt, 10 dkg sima liszt (ha nincs Zero 6 vagy MM otthon, akkor 10 dkg más fajta CH szegény liszt -30-50%-kal csökkentett-, 10 dkg zabkorpa, 10 dkg tk liszt), 1,5 dl joghurt, 1 kk szódabikarbóna, 2 tojás sárgája, 0,7 dl olívaolaj, 10 dkg darált xilit. 14 percig sült 170 fokon, 3 tepsivel lett. Mindenféle kekszes süti alapanyagaként kiváló (pl keksztekercs, linzer, kókuszgolyó...stb), persze önmagában is fogyasztható.

Éva írta...

Szia!Köszünöm szépen:)

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls