Oldalak

2012. október 11.

Hajnövesztés ricinusolajjal

Végre eljutottam arra a szintre, hogy soha többet nem teszem tönkre a hajam. Aki ismer, tudja, nem vagyok könnyű eset...egyszer szőke, aztán barna, majd jó sötét, utána persze világosítani kell. Növesztem, levágatom, meghosszabbíttatom, egyszer varrással, egyszer hőillesztéssel. Csupa jó dolgok... Ennek VÉGE :) Januárban voltam utoljára szőke, aztán visszabarnultam. Azóta kétszer vágattam és folyamatosan barnára festem, mindig mással, általában ammóniamentes termékeket használok. A hajam vége még mindig száraz, kéne még belőle vágatni, de most nem akarok, mert már egész hosszú.

Utánajártam, hogyan tudnék minél kevesebbet ártani a fürtjeimnek. Első körben lecseréltem a samponomat, balzsamomat, fésűmet és vettem ricinusolajat, kókuszolajat. A hajvasalót kivontam a forgalomból, ha szárítom, akkor ionos hajszárítóval.



Több oldalon tájékozódtam, kerülni kell a szilikonos hajápolókat. Természetesen az összes hajápolóm tartalmazott szilikont, még a méregdrága Wellás hajvégápoló elíxirem is.

Most ezeket a termékeket használom:

  • Müllerben kapható Sörös Sampon - 400 ml, ára kb 500 Ft
  • öblítésre almaecet, ezt is a Müllerben vettem, egy üveggel 260 Ft (2 evőkanállal keverek el 1 pohár vizet)
  • hajpakolás: 15 ml ricinusolaj+15 ml kókuszolaj melegítve - jól bedörzsölöm a hajtövekre, ami marad, a végére, fólia és műtős sapka rá, egy éjszakán fent hagyom
  • fésülni kizárólag vaddisznósörte hajkefével
Már csak az lenne a jó, ha festeni sem kéne, de rettenetesen sok ősz hajam van. Találtam több hajszínvisszaállító terméket is, a REPAREX a legszimpatikusabb az ára miatt. A közeljövőben tervezem, hogy kipróbálom, a neten lehet rendelni, 3 ezer Ft körül van egy dobozzal. Szemezek még az Inoa hajfestékekkel is, csak úgy tudom, fodrászoknak értékesítik, kellékesben sem kapható. Addig marad a Loreal Casting, legutóbb étcsokival festettem. 

Ricinusolajat gyógyszertárban lehet beszerezni, 30 ml-t adnak ki egyszerre, 200 Ft egy üveggel. Kókuszolajat bioboltban vettem, főzéshez is használom, 1 kg 1300 Ft volt. (Barco márka)

Ricinusolajjal szempillákat is lehet növeszteni, ma indul ez a projectem:) Fogok csinálni előtte-utána fotót, természetesen a hajamról is. A hajamat 1 hete kezdtem el ápolni, de mintha már most lenne változás, kevésbé hullik és sokkal fényesebb!

6 megjegyzés:

M@rti írta...

Ezt feltétlenül elolvastatom a lányaimmal! ;-)))

Névtelen írta...

Inoa-val egyszer festették a hajam, de már előre szólt a fodrász, hogy az ősz hajszálakat nem fogja befogni, és úgy is lett. Hiába festék, kb. 3 hét után már alig látszott valami a hajamon. Sötétszőke az eredeti hajszínem és világos barnával festettük. Egy jó minőségű színezőhöz tudnám hasonlítani. Annyi előnye azért volt, hogy szép fényes, puha lett tőle a hajam.

kiralyhedi írta...

Akkor nem próbálom ki az Inoát...nekem a Wella Color Touch sem fedte be egyáltalán, kicsillogtak az ősz szálak:( Az igaz, a hajam minőségre nekem is klassz lett, puha, fényes.

kiralyhedi írta...

M@rti, én meg anyun fogom még kipróbálni:)

Névtelen írta...

A kókuszolaj amit használsz ugye a finomított, szűrt kókuszolaj ? Az árából gondolom. Ha organikust veszel, bár ilyen áron kb 250 ml-t kapsz, sokkal többet teszel a hajadért, vitaminnal van tele, még mosás után is egy mogyorónyit ha eloszlatsz, beszívódik, és véd szinte minden ellen, napsütés, klóros víz...stb.
Még nagyon jó a diólevél teás öblítés. Erősebb lesz tőle a haj, és jobban nő. Persze ez nem szösziknek, mivel barnára fest. Még hallottam a parlagfű teáról, kicsit morbid , de lehet hogy kipróbálom...?:)

Névtelen írta...

Az olajat mivel mosod ki a hajadból? Könnyen lejön?

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls