Ha már nincs hely a fagyasztóban és csak nőnek a tökök a kertben, íme egy kiváló tartósítószermentes recept:
Hozzávalók:
- tök
- 20% ecet
- víz
- kapor
A tököt meghámozzuk, kiszedjük a "belét" és legyaluljuk. Nem kell lesózni! Kifőzött tiszta üvegekbe belenyomkodjuk, illetve üvegenként 2-3 szál kaprot teszünk még hozzá. A tetejére jön 1 kiskanál 20%-os ecet és végül felöntjük vízzel. Rácsavarjuk a szintén kifőzött, tiszta tetőket , majd 15-20 percig gőzfürdőbe helyezzük. Miután kihűltek, felcímkézzük és a kamrába tesszük. Télen milyen jó lesz egy finom házi tökfőzelék:)
Gőzfürdő: egy nagyobb lábosba engedünk hideg vizet, melybe beleállítjuk tökkel teli üvegeket. A lábos aljára és az üvegek közé rakjunk konyharuhát, hogy ne koccanjanak össze, mikor forrni fog a víz. Miután letelet az idő, ebben a lábosban hagyjuk kihűlni az üvegeket.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése