Oldalak

2011. augusztus 9.

Tök üvegben

Ha már nincs hely a fagyasztóban és csak nőnek a tökök a kertben, íme egy kiváló tartósítószermentes recept:

Hozzávalók:

  • tök
  • 20% ecet
  • víz
  • kapor
A tököt meghámozzuk, kiszedjük a "belét" és legyaluljuk. Nem kell lesózni! Kifőzött tiszta üvegekbe belenyomkodjuk, illetve üvegenként 2-3 szál kaprot teszünk még hozzá. A tetejére jön 1 kiskanál 20%-os ecet és végül felöntjük vízzel. Rácsavarjuk a szintén kifőzött, tiszta tetőket , majd 15-20 percig gőzfürdőbe helyezzük. Miután kihűltek, felcímkézzük és a kamrába tesszük. Télen milyen jó lesz egy finom házi tökfőzelék:)

Gőzfürdő: egy nagyobb lábosba engedünk hideg vizet, melybe beleállítjuk tökkel teli üvegeket. A lábos aljára és az üvegek közé rakjunk konyharuhát, hogy ne koccanjanak össze, mikor forrni fog a víz. Miután letelet az idő, ebben a lábosban hagyjuk kihűlni az üvegeket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls