Oldalak

2011. október 6.

Diétás tortilla házilag

Update Master Mix lisztet szerettem volna venni, de Pécsett sehol nem kapható, így kénytelen leszek majd a neten rendelni. Zero 6 lisztet vettem helyette, azt is már régóta szerettem volna kipróbálni. A Master Mix szénhidrát tartalma kicsit több, mint a Zero 6 liszté, viszont a kcal alacsonyabb benne. 

Tegnap nagyon megkívántam a tortillát, így vacsorára el is készítettem. Természetesen diétásan:)


Hozzávalók 8 db-hoz:
  • 30 dkg liszt (50-50%-ban kevertem a Zero 6-ot sima tönkölyliszttel)
  • 4 ek olívaolaj
  • langyos víz, amennyit felvesz ( kb 170 ml)
  • 1 kk Na csökkentett só
  • pici sütőpor

Töltelék 8 db-hoz:
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 db hagyma
  • 5 db paradicsom
  • jégsaláta tetszés szerint
  • káposzta (nekem ez kimaradt a szoptatás miatt)
  • 1 kisebb doboz natúr joghurt + 1 teáskanál Erős Pista

A hozzávalókat összegyúrjuk, ne legyen túl kemény, de puha sem. 8 gombócot formázunk a tésztából, mindegyiket kinyújtjuk, lehetőleg kerek formára és nagyon vékonyra, papírvékonyra:) Forró serpenyőben, szárazon sütjük, mindkét oldalát. Akkor jó, ha hólyagos és barna foltok jelennek meg rajta. Hűtőszekrényben eláll pár napig, fagyasztani is lehet, megéri többet csinálni egyszerre.

A tortilla lapok:


A csirkemellet vékony csíkokra felvágjuk, sózzuk és hirtelen megsütjük leheletnyi olívaolajon. A hagymát karikákra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a salátát és a káposztát csíkokra vágjuk. A hússal és a zöldségekkel megtöltjük a tésztát, feltekerjük, a tetejére öntünk egy kis joghurtos csípős szószt. (a joghurtot elkeverjük előtte az 1 kk Erős Pistával) Tekercsenként kb 5 dkg húst számoljunk.

1 adag kb 300 kcal, de pontosan ki fogom számolni.

3 megjegyzés:

Király Hédi írta...

A sütőport véletlenül kifelejtettem a leírásból, de már javítottam. Elég bele egy kávéskanálnyi.

creativiky írta...

Szia Hédi!

Torma Viktória vagyok, a creativiky.hu oldal szerkesztője. Elnézést, hogy ide írok, de nemtaláltam sehol sem az e-mailcímedet az oldalon...
Nagyon tetszik a blogod! hihetetlenül jó írások vannak benne. Azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e kedved elküldeni nekünk néhány írást a vendégblogunkba...
Az édesítőszeres cikk nagyon tetszik, meg a re-form lisztes is!

Vendégblog egy olyan oldal a creativiky.hu-n, ahová az olvasóink írásait várjuk. Ez egy reklámlehetőség mindenkinek: a cikkek elején megjelenik a logód, minden képre kattintva a saját weboldaladra, blogodra kalauzoljuk az olvasót. Ezenkívül ott lesz az aláírásod is, és a cikk végén egy explicit link a te oldaladra.
Persze a vendégblogba nemcsak szappanos cikket várunk! írhatsz bármiről, ami a fejedben van: borászatról, ételekről, dekupázsról, morális kérdésekről. A creativiky olvasói meg majd jól megkommentelik, beszélgetünk, vitatkozunk majd róla (az csak átmeneti üzemzavar, hogy most éppen semmit se lehet kommentelni, de reméljük holnapra megoldódik ez a kérdés is).
Cserébe csak annyit kérnénk, hogy a kedvenc blogjaid közé tedd ki a "creativiky" logót is.

Nagyon tetszik a blog, és írjál még sok bejegyzést, hogy olvashassam...

Soksok hétpettyes katicabogarat!

Viki

Király Hédi írta...

Kedves Viki, köszönöm a kedves szavakat és elnézést a késői válaszért, de igencsak ledöntött a lábamról egy csúnya mandulagyulladás+magas láz. A logódat mihamarabb kiteszem:) Ahogy időm engedi, írni is fogok. Szép napokat, Hédi

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls