Oldalak

2010. szeptember 18.

Diétás somlói galuska


Tészta hozzávalók:
  • 25 dkg Re-Form liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 2,5 dl zsírszegény natur joghurt
  • 0,75 dl felolvasztott light margarin (pl Delma, 20 % zsírtartalmú)
  • 10 dkg nyírfacukor / xilit
  • 5 dkg darált dió
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek víz

Muffin formába megsütni, 4 db sima, 4 db diós, 4 db kakaós. 180 fokon 20-25 perc. 3 részre kell osztani a tésztát, egyikbe semmi, másikba 5 dkg dió, utolsóba 1 ek kakaó + 1 ek víz.
Krém:
  • 4 tojássárgája
  • 2 ek Re-form liszt
  • 1 vaníliarúd
  • 2,5 dl zsírszegény tej
  • 2,5 dl light tejszín (pl Milli)
  • egy kis nyírfacukor / xilit

Ezeket lassú tűzön felfőzzük.
Töltelék:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • rum
  • 20 dkg diabetikus barack lekvár

Szirup:

  • 7,5 dkg nyírfacukor / xilit
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl rum
  • 1 narancs reszelt héja

Ezt is főzni, míg felolvad a xilit.
Csokiszósz:
  • 20 dkg diabetikus étcsoki
  • 2 dl víz
  • kis nyírfacukor / xilit
  • kis rum

Muffin tésztákat felkockázni. A kakaósakat lerakni, meglocsolni a szirup 1/3-val, majd rákanalazni a krém felét, rápöttyinteni a lekvár felét, majd szórni a dió felét, és a rumos mazsola felét. Rá a sima muffin kockák, rá a maradék szirup fele, stb....majd a diós muffin kocka és szirup. Folpack az edényre és hűtőbe tenni.

Tálalás: galuskákat szaggatni belőle, rá diabetikus tejszínhab és csokiöntet.
Re-Form tipp: a 25 dkg Re-Form liszt 125 g teljes kiőrlésű + 125 g graham liszttel helyettesíthető. A Re-Form liszt összetevőit hamarosan közzéteszem itt a blogon.








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls