Tészta hozzávalók:
- 25 dkg Re-Form liszt
- ½ csomag sütőpor
- 2 tojás
- 2,5 dl zsírszegény natur joghurt
- 0,75 dl felolvasztott light margarin (pl Delma, 20 % zsírtartalmú)
- 10 dkg nyírfacukor / xilit
- 5 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 1 ek víz
Muffin formába megsütni, 4 db sima, 4 db diós, 4 db kakaós. 180 fokon 20-25 perc. 3 részre kell osztani a tésztát, egyikbe semmi, másikba 5 dkg dió, utolsóba 1 ek kakaó + 1 ek víz.
Krém:
- 4 tojássárgája
- 2 ek Re-form liszt
- 1 vaníliarúd
- 2,5 dl zsírszegény tej
- 2,5 dl light tejszín (pl Milli)
- egy kis nyírfacukor / xilit
Ezeket lassú tűzön felfőzzük.
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- rum
- 20 dkg diabetikus barack lekvár
Szirup:
- 7,5 dkg nyírfacukor / xilit
- 1 dl víz
- 0,5 dl rum
- 1 narancs reszelt héja
Ezt is főzni, míg felolvad a xilit.
Csokiszósz:
- 20 dkg diabetikus étcsoki
- 2 dl víz
- kis nyírfacukor / xilit
- kis rum
Muffin tésztákat felkockázni. A kakaósakat lerakni, meglocsolni a szirup 1/3-val, majd rákanalazni a krém felét, rápöttyinteni a lekvár felét, majd szórni a dió felét, és a rumos mazsola felét. Rá a sima muffin kockák, rá a maradék szirup fele, stb....majd a diós muffin kocka és szirup. Folpack az edényre és hűtőbe tenni.
Tálalás: galuskákat szaggatni belőle, rá diabetikus tejszínhab és csokiöntet.
Re-Form tipp: a 25 dkg Re-Form liszt 125 g teljes kiőrlésű + 125 g graham liszttel helyettesíthető. A Re-Form liszt összetevőit hamarosan közzéteszem itt a blogon.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése