Oldalak

2011. augusztus 20.

5 perces kakaós keksz - mikróban

Szülésre várva ebben a hőségben inkább a villámgyorsan elkészíthető ételeket preferálom. Ünnep ide vagy oda, a mai ebéd karfiolleves és tökfőzelék. Sütinek pedig ez a finom kakaós mikróban elkészíthető keksz.

Az én készülékemen rengeteg program van, viszont teljesítményt sehol nem látok rajta feltüntetve (Wattot). Így a sima, minden nap használatos "melegítő" programon sütöttem a kekszeket. Elvileg 750 Watt kéne neki.

Az eredeti recept szerint 1 percig sütjük, majd 1 perc pihentetés és 2 perc sütés következik a kivajazott mikró tányérjában. Ez ugye 4 perc:) Az enyém azért 5 perces, mert 2 percig sütöttem, 1 perc pihentetés, majd ismét 2 perc sütés jött. Az első adagot a kivajazott mikrós tányérban készítettem, de odaragadt sajnos. A másik 2 adagnál sütőpapírt használtam és tökéletesek lettek. 

Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez a sütési idő akkor optimális, ha tele van pakolva a tányér. Mert a mikrohullám úgy működik, hogy megoszlik a melegítendő, vagy főzendő-sütendő ételek között. Pl 2 pohár víz kétszer annyi idő alatt melegszik fel, mint 1 pohár:) Ezért ha a végére nem marad annyi keksz, amivel tele tudjuk rakni a mikrót, csökkentsük a sütési időt, mert különben odaég. 

1. lépés, golyókat formálunk:


2. lépés, villával lapítás:


5 perc múlva meg is sült:)


Hamar elfogyott....



Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj/margarin
  • 3 ek nyírfacukor
  • kis vaníliakaparék
  • 1 tojás
  • 220 g CH szegény liszt (nekem most Diawelles volt itthon)
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 ek kakaópor

A margarint elkeverjük a cukorral, vaníliával, tojással. A lisztbe elkeverjük a sütőport, szódabikarbónát, kakaóport. Majd a lisztes keveréket a margarinoshoz adjuk, alaposan összedolgozzuk. Apró golyókat formázunk belőle és a sütőpapírral bélelt mikró tányérjára rakosgatjuk. Egy villa segítségével szétlapítjuk, majd 2 percig sütjük, 1 percig pihentetjük és újra 2 percig sütjük. A sütőpapír többször felhasználható, nem kell újat vágni hozzá. Nekem ebből a mennyiségből 3 adag lett. Nagyon finom, hasonló az íze, mint a Győri Édesé. 

3 megjegyzés:

Anonymous írta...

Drága Hédi!

Nagyon sokszor kerestem már a tökéletes reform kekszet. Nagy lelkesedéssel elkészítettem és amikor kihűlt és beleharaptam elmosolyodtam és úgy éreztem, végre megtaláltam. A férjemet és a 2 éves kisfiamat, sőt még az anyukámat is elbűvölted! Gratulálok!
Köszönjük és most már keresem a további csodákat is az oldaladon!
Üdv: Ági

maskara írta...

Kedves Ági! Nagyon örülök, hogy ízlett :) a facebook oldalamon aktívabb vagyok, de amint időm lesz, ide is feltöltöm a recepteket. Minden jót Neked és családodnak :) Hédi

Anonymous írta...

SZAR!

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls