Oldalak

2012. február 16.

Hajtípusok hajhosszabbításhoz


A  haj számos minőségben kerül forgalomba. A különböző felhasználási  módszertől függetlenül a hajhosszabbításhoz felhasznált haj minőségének  meghatározó szerepe van abban, hogy az később mennyire tűnik igazinak és  mennyi ideig tart.

 

Akármilyen szintetikus „haj”

A szintetikus haj alapvetően műanyag és soha nem fog olyannak látszani mintha a sajátod lenne (ha csak nem vagy 30 cm magas és nem úgy hívnak, hogy Barbie).

Ázsiai haj vagy Indiai II. osztályú haj                       

Ez a hajtípus nagyon kemény, természetesen sötét (fekete) és nagyon-nagyon egyenes szálú. Csak akkor vegyél ilyen hajat, ha az eredetileg már a számodra megfelelő színre festett (üzemileg), mert ez a hajtípus nagyon nehezen festhető és kezelhető normál körülmények között. Csak akkor válaszd, ha nem számítasz hosszú ideig tartó viseletre (pl. alkalmi kontyok, pótlások). Ilyen hajat drágán venni pénzkidobás.

Európai minőségű vagy Indiai I. osztályú haj          

Ez lényegében nem európai haj. Valójában ez jobb minőségű ázsiai, pakisztáni, indiai haj. Az ilyen haj némileg vastagabb szálú és sötét, ezért vegyszerek segítségével puhábbá, világosabbá teszik. Ne számíts rá, hogy olyan hosszú ideig fog tartani, mint egy szűz európai haj.
Az eddig felsorolt hajtípusok mindegyikére jellemző, hogy eredetileg nagyon sötétek ezért az alapszínüket eltávolítják, majd újraszínezik őket általában üzemi körülmények között, hogy így később mindenféle színárnyalat elérhető legyen belőlük.

Sok esetben kémiai eljárásokkal eltüntetik a hajszálak külső védelmére szolgáló kutikula réteget így ez a haj már könnyebben kezelhető és festhető lesz. Ez az ún. „HÁNTOLT vagy KEZELT” haj. Hántolás után szilikonos fürdőbe helyezik, ettől a haj fényesnek és egészségesnek tűnik. Az ilyen hajak egyik legnagyobb hátránya az, hogy a kutikula réteg hiánya miatt a haj könnyebben roncsolódik akár a mindennapi használat során is, és ez a haj tönkremeneteléhez vezethet.

Európai haj                                                                 

Az európai hajtípust származási helytől függően két csoportba sorolják.  Az ilyen hajtípus egyik csoportja többnyire Észak-Olaszországból vagy Spanyolországból származik és általában meglehetősen sötét alapszínű. Némelyik természetesen egyenes, némelyik természetesen hullámos. Ez tartós, jó kinézetű és rendszeres gondozás mellett sok ideig használható.

Nyers vagy szűz európai haj                                          

A másik csoport az ún. „nyers vagy szűz” haj ami Oroszországból, Lengyelországból és Európa észak-keleti részéből származik ahol a genetikai jellemzők biztosítják a legjobb minőségű hajat (Európai-Kaukázusi haj). Ezek a hajak soha nem voltak kitéve különböző kémiai eljárásoknak (szőke haj szőke fejen nőtt) és lényegesen könnyebben dauerolhatók vagy színezhetők át, ha ez szükséges. Használhatók nyersen színező nélkül (ha ugyan olyan színt választasz, mint a sajátod) de korrekt módon festve és ápolva is évekig viselhetőek. Európai haj hosszabbítására a legjobb minőség.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls