Oldalak

2012. február 22.

Immunerősítő hagymatea receptek

Mindkét receptet kipróbáltam, sokkal jobban vagyok, úgyhogy melegen ajánlom. A karamelles változat talán ihatóbb, a másik kicsi hagymaleves ízű...mézzel kombinálva. Lázam nincs, a mellkasom sem szúr, a köhögésem is szakad fel szerencsére. Az igaz, a derekammal sokkal jobban kínlódom most, 31 évesem rheumával küzdeni nem túl szerencsés.

Hagymatea: Önts egy edénybe fél liter vizet, majd tegyél bele egy egész fej vöröshagymát. Főzd körülbelül fél órán át, de az időközben elfőtt víz folyamatos pótlásáról ne feledkezz meg! Ha fogyasztható hőmérsékletűre hűlt, keverj el benne két evőkanál mézet. Fontos, hogy a még forró hagymateába ne tegyél mézet - elillannak a hasznos vegyületek belőle.

Hagymatea karamellel: Karamellizálj egy edényben két evőkanál barna cukrot, majd önts hozzá fél liter vizet. Tedd bele két fej vöröshagyma külső héját. Az egészet forrald fel, majd hagyd hűlni negyed órát - illetve addig, amíg fogyasztható nem lesz. Ha szeretnéd - miután langyosra hűlt -, még ízesítheted egy kevés mézzel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls