A bunda update 1-es kódot kapna, de a sütőtök 2-es, no meg olajban is sült....szóval 2-es kódot kap ez az isteni finomság. A babapatikában bukkantam erre a receptre, kicsit átalakítottam, hogy szénhidrátszegény legyen. Az eredeti recept szerint kell bele 1 ek rum is, nekem az kimaradt, mert nem volt itthon. Az alkohol elpárolog, nyugodtan tehetünk hozzá.
Hozzávalók:
- 15 db ujjnyi csíkokra vágott sütőtök
- szegfűszeg, fahéj
- 1 csipet só
- 1 ek darált xilit
- 8 dkg bekevert update MM liszt (eredetileg 10 dkg sima lisztet ír a recept)
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 narancs reszelt héja
bundázáshoz kis liszt, sütéshez olaj, szóráshoz fahéjas darált xilit
A meghámozott, csíkokra vágott sütőtököt 10 percig főzzük. A főzővízhez teszünk 1 csipet sót, 1 darabka fahéjat, 3 szem szegfűszeget. Ha kész, lecsepegtetjük és CH szegény lisztben forgatjuk bundázás előtt. Van itthon 1 kg bekevert Norbi MM lisztem, én azt használtam.
A bunda: a tojás sárgáját 1 ek darált xilittel, 1 narancs reszelt héjával, 1 dl tejjel, 8 dkg liszttel simára keverünk, külön edényben kemény habbá verjük a tojás fehérjét. Majd óvatosan a habot beleforgatjuk a sűrű masszába. A lisztben hempergetett sütőtök csíkokat óvatosan bundázzuk, közepes lángon, olajban aranysárgára sütjük.
Fahéjas darált xilittel forrón tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése