Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg CH csökkentett liszt
- 15 dkg xilit
- 10 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 ek 12% tejföl
Máz:
- 10 dkg diabetikus csokoládé
- kis víz
- 2 ek kakaópor
- 1 kk fruktóz
vagy csoki hiányában kakaó+fruktóz+víz+pici margarin, főzzük fel
Elkészítés: az élesztőt nem kell futtatni, elég belemorzsolni. Pihentetjük fél órát. Majd 3 részre osztjuk, utána nyújtjuk.
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg xilit
- diétás sárgabarack lekvár
A diót és a xilitet összekeverjük. A kinyújtott lapokra először lekvárt, majd a diós keveréket szórjuk. Fél órát pihentetni kell, majd 170 fokon sütni. 25 perc alatt kész van. Tetejére jön a csokimáz.
Re-Form tipp: Ha túl lágy a tészta, lehet rakni hozzá még lisztet.
Re-Form tipp: Ha túl lágy a tészta, lehet rakni hozzá még lisztet.
1 megjegyzés:
Most állok neki a zserbó sütésnek, remélem olyan isteni lesz, mint múltkor:)
Megjegyzés küldése