Oldalak

2010. szeptember 19.

Diétás zserbó


Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg CH csökkentett liszt
  • 15 dkg xilit
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 ek 12% tejföl
Máz:
  • 10 dkg diabetikus csokoládé
  • kis víz
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kk fruktóz
vagy csoki hiányában kakaó+fruktóz+víz+pici margarin, főzzük fel
Elkészítés: az élesztőt nem kell futtatni, elég belemorzsolni. Pihentetjük fél órát. Majd 3 részre osztjuk, utána nyújtjuk.
Töltelék:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg xilit
  • diétás sárgabarack lekvár
A diót és a xilitet összekeverjük. A kinyújtott lapokra először lekvárt, majd a diós keveréket szórjuk. Fél órát pihentetni kell, majd 170 fokon sütni. 25 perc alatt kész van. Tetejére jön a csokimáz.

Re-Form tipp:
 Ha túl lágy a tészta, lehet rakni hozzá még lisztet.

1 megjegyzés:

Király Hédi írta...

Most állok neki a zserbó sütésnek, remélem olyan isteni lesz, mint múltkor:)

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls