Oldalak

2011. március 27.

AVIVA - peteérést segítő torna

Aviva Steiner eredetileg idősebb nőknek tartott órákat. Ehhez kellett olyan gyakorlatokat kitalálnia, amelyek nem fárasztják el túlságosan, mégis megmozgatják a változó koron túli hölgyeket.
Nagy meglepetésére néhány tanítványa újra menstruálni kezdett. A fiatalabbak arról számoltak be, hogy ciklusuk rendszeresebb lett, és kevesebb kellemetlenséggel jár, mint annak előtte.
Aviva nagy intenzitással vetette bele magát a gyakorlatok továbbfejlesztésébe, tanulmányozni kezdte a női hormonális rendszer működését, és végül tudományosan is bizonyította, hogy a speciális torna egyes esetekben helyettesítheti a hormonkezelést, sőt a műtéti beavatkozást is. Az alhas, a belső hasi és gátizmok és a farizmok megmozgatásával éri el gyógyító hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a „célszervekbe". Ez a belső női nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is.
A mozgás során létrejött altesti vérbőség akár a petevezetékek letapadását is oldhatja, így egyes esetekben megszüntetheti a meddőség okát. Segíthet többszörös vetélés után is, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére, így lehetővé teszik a magzat sikeres kihordását.
AMIBEN SEGÍTHET
1. Mikor, hogyan és milyen esetekben segíthet a Módszer NŐKNEK?
1. Erős fájdalmaid vannak menstruáció előtt vagy alatt?
2. A menstruáció időtartama több, mint öt nap?
3. Súlytöbblettől szenvedsz, de nem túlzott evéstől?
4. Nem vagy fogamzóképes, habár nincs semmi meghatározott orvosi ok erre?
5. A változás kor tünetei okoznak szenvedést?
6. Egy évben csak egy-két, vagy három menstruációd van és ez zavar téged?
7. A menstruáció rendszertelenül jelentkezik nálad, egyszer kéthetenként, egyszer kéthavonként?
8. Soha nem volt menstruációd természetes módon, habár elmúltál 13, 20, sőt talán még 30 éves is?
9. Cisztád vagy miómád van?
10. Meg akarod őrizni a fiatalságodat? Saját hormonod felserkentésével normalizálhatod a hormonszintedet.

Ha a fent említett tünetek valamelyikétől szenvedsz, panaszaidtól függően a következőképpen végezheted a gyakorlatokat:
Hetenként kétszer, súlyosabb esetben kétnaponként végezd el az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát (30 perc). Ha nincs időd, akkor a Rövidített Módszer gyakorlatait kell elvégezned (15 perc).
A gyakorlatok hatására a fokozott vérkeringés több hormont, vitamint, oxigént visz a nemi mirigyekbe, szervekbe, és ezek hatására indul meg a gyógyító tevékenység. A korunknak, állapotunknak megfelelően alakuló hormonszint visszahat a hipofízisre, amely ezután egészséges utasításokat fog adni.
Rendszertelen ciklus esetén a Módszer hatására rendeződik a ciklus. Megszűnnek a menstruációt kísérő görcsök. (A görcsök megszüntetéséhez elég a várható menstruáció ideje előtt 5 nappal elkezdeni a gyakorlatokat. A fájdalomtól függően vagy a 18 gyakorlat, de lehet, hogy a napi 15 perces gyakorlás is elég.)
A gyakorlatoktól lerövidül a menstruáció időtartama és mennyisége. Súlytöbblet esetén, mely esetenként a hormonháztartás felborulása miatt alakult ki, az optimalizálódott hormonszint csökkenti az étvágyat (kb. havi 2,5 kg fogyás).
Az optimalizálódott hormonszint megszünteti a frigiditást, növeli a fogamzóképességet.
Ovulációhiány esetén a gyakorlatokat a menstruáció 3. napjától kell elkezdeni. A 14. napig az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát végezzük (30 perc) heti kétszer, vagy kétnaponként (időnktől függően). A 14. nap után a vérkeringés és a hormonszint megtartása érdekében tovább kell folytatni a gyakorlatokat. Végezzük el az Ovulációs gyakorlatokat hetenként kétszer vagy kétnaponként. Ha még nem ismered az Ovulációs gyakorlatokat, akkor az egyszerűbb, nem meghozó jellegű gyakorlatokat végezd, ilyen az Egyszerű Módszerből a 4-es, az 5-ös, a 6-os, a 8-as, a 10-es, a 11-es, a 13-as és a Rövidített Módszerből az 1-es.
Többszöri vetélés után szánjunk hat hónapot a méh megerősítésére. A gyakorlatokat az első három hónapban a menstruáció napjai alatt is végezzük, majd heti 2-vel folytassuk a 14. napig. Utána az előbb leírt könnyebb gyakorlatok következnek. Három hónap után már csak a menstruáció 3. napjától dolgozzunk az előbb leírt módon. Hat hónap kell a méh megerősödéséhez.
A gyakorlatok megszüntetik a petevezetékelzáródást. A petevezeték nyújtására, fellazítására különösen jók a láblendítős gyakorlatok.
Túl rövid ciklus esetén (18-20 nap) naponta 5 percig a 8-as gyakorlatot végezzük. (a 18-ból). Minden hónapban kapunk egy plusz napot, így lassan elérjük a 28 napot.
Heti kétszeri gyakorlatozástól megszűnik az indokolatlan tejelválasztás (galactorrhea), a szülés utáni tejelválasztás viszont növekszik.
Ha gyermeket szeretnénk, kerüljük az ecetes savanyúságokat, valamint a savasító ételek fogyasztását (pl. a zsírban, olajban sült ételeket, a hormonnal kezelt húsokat)! Fogyasszunk sok lúgosító zöldséget és a sok fehérjetartalom miatt olajos magvakat! Öltözzünk melegen, fekhelyünk is meleg legyen! A szűk farmer tilos mindkét nemnek!!!
Ha megfogantál és babát szeretnél, ajánlatos a könnyű másállapot és szülés érdekében megtanulni a Várandósok tornáját. Szülés után pedig a Szülés utáni gyakorlatok végzése ajánlott. (Ez a két gyakorlatsor Aviva tanítványának, Judit Púpinak a munkája.)
Változó korú nőknek az Egyszerű Módszer 18 gyakorlata ajánlott, ezek a gyakorlatok rendezik a hormonszintet, megszüntetik a hőhullámot, a depressziót, a beszáradást, a szőrösödést. A megemelkedett ösztrogén hormonszint lassítja a csontritkulás folyamatát. A visszajött regenerálódó erő megszünteti a cisztát, csökkenti a miómát.
Idősebb nőknél a sok éves menstruáció-kimaradás után a heti kétszeri gyakorlatozás nem a menstruációt fogja visszahozni, hanem a klimax kellemetlen kísérő tüneteit szűnteti meg.
Az Egyszerű módszer gyakorlatait, a Rövidített Módszer gyakorlatait és az Ovulációs gyakorlatokat a zene ütemére, megállás, pihenés nélkül kell elvégezni. A torna után ajánlott legalább fél óráig pokrócba burkolózva, felhúzott lábakkal ülni, és meleg teát inni. A tornával elért belső meleget (töltést) meg kell tartani legalább 24 órán át. Ezért a gyakorlatok után semmiképpen nem szabad lezuhanyozni, vagy beülni fürdőkádba, még nyáron sem. Tanácsos a mosdókesztyű használata, a frottírozás!!! Forró vízbe mártott és kicsavart mosdókesztyűvel, vagy frottírtörülközővel dörzsöljük át és frissítsük föl bőrünket.
A Várandósok tornáját, a Szülés utáni gyakorlatokat, az Inkontinencia elleni gyakorlatokat lassan, egyéni ütem szerint tanácsos végezni, kellemes zenét hallgathatunk közben.
Inkontinencia esetén az Inkontinencia elleni gyakorlatokat ajánlatos végezni. (Ezek a gyakorlatok jók továbbá a leesett méh helyretételére, elhúzódó, hosszan tartó menstruáció megrövidítésére és egyéb, korral járó problémákra.)
2. Mikor, hogyan és milyen esetekben segíthet a Módszer FÉRFIAKNAK?
A gyakorlatok jók prosztataproblémákra, potenciazavarokra, székletrendezésre, továbbá a spermiumok életképességét is növelik. Esetleg férfiasságát szeretné megtartani, visszaszerezni?
Férfiak a számukra kidolgozott gyakorlatokat végezzék hetente többször 25-30 percet, de a gyakorlatok eloszthatók egész napra is, beépíthetők a mindennapi tevékenységbe (de elvégezhetik párjukkal a nők Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát is).
Az AVIVA - módszerről, tanfolyamokról bővebb tájékoztatást a www.avivamodszer.hu oldalon olvashatsz.
Könyv, Segédanyag:
AZ AVIVA MÓDSZER / AVIVA'S METHOD I. KÖTET
S.O.S. nőknek
STEINER, AVIVA
Gyakorlatsorozatok, amelyek meghozzák, akaratuk szerint rendezik a nők havi ciklusát és könnyítenek a változó kor tünetein.
Kiadó : Magánkiadás
Oldalszám : 116
Fogy.ár: 2.200,- Ft
AZ AVIVA MÓDSZER / AVIVA'S METHOD II. KÖTET
S.O.S (nem csak) nőknek
STEINER, AVIVA
Gyakorlatsorok az ovuláció serkentésére, várandósoknak, szülés utáni problémák rendezésére, inkontinencia megszüntetésére. Tanácsok férfiaknak és gyakorlatok prosztata problémákra, valamint poencia (impotencia) zavarok megoldására.
Kiadó : Magánkiadás
Oldalszám : 136
Fogy. Ár: 2.500- Ft
A könyvek megvásárolhatók a tanfolyamon résztvevők számára, illetve a könyvesboltokban: Alexandra Könyváruházak, Elixír könyves boltban, az Édesvíz könyvesboltjaiban. Tóth Líviánál utánvéttel postán megrendelhetők.
JELENTKEZÉS vagy ÉRDEKLŐDÉS
Tóth Lívia
06-1-321-2952
06-30-475-2267
e-mail:toth.livia1@chello.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls