Oldalak

2011. március 27.

Mézes-mustáros karaj narancsos salátával, gerslivel


Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • bors
  • chilipaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 ek méz
  • 1 tk mustár
  • 1/2 narancs leve
  • 1 kg burgonya
Salátához:
  • jégsaláta
  • 1/2 narancs leve
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 ek balzsamecet
  • pici fruktóz
Körethez:
  • 1 bögre gersli
  • 1 kukoricakonzerv
  • 10 dkg reszelt sajt
  1. A mázt elkészítjük: fél narancs levét 2 ek olívaolajjal, 4 ek mézzel és 1 tk mustárral elkeverjük.
  2. A sózott, borsozott karajszeleteket megforgatjuk a mázban.
  3. Megpucoljuk a burgonyát, majd pataki tálba halmozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  4. Ráhelyezzük a 8 szelet mázas karajt.
  5. Addig sütjük, míg megpuhul a burgonya, és a hús szép piros lesz. Ezután szórjuk meg chilivel.
  6. A salátához elkészítjük az öntetet: fél narancs levét, 1 narancs reszelt héját, kevés fruktózt, 2 ek balzsamecetet elkeverjük, a leveleire tépkedett jégsalátára öntjük.
  7. A bögre gerslit megmossuk, és kb. 2-szer annyi sós vízben megfőzzük, mint a bögre térfogata. (mikróban, jénai tálban egyszerűbb)
  8. Mikor megfőtt, összekeverjük a kukoricával, és tálaláskor sajtot reszelünk rá.
Update módszer követőinek nem a legideálisabb, nekik köretként csak a salátát javaslom, úgy 1-es kódú marad.
Nagyon ízletes étel, ínyenceknek ajánlom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls