Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- só
- bors
- chilipaprika
- 2 ek olívaolaj
- 4 ek méz
- 1 tk mustár
- 1/2 narancs leve
- 1 kg burgonya
- jégsaláta
- 1/2 narancs leve
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek balzsamecet
- pici fruktóz
Körethez:
- 1 bögre gersli
- 1 kukoricakonzerv
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- A mázt elkészítjük: fél narancs levét 2 ek olívaolajjal, 4 ek mézzel és 1 tk mustárral elkeverjük.
- A sózott, borsozott karajszeleteket megforgatjuk a mázban.
- Megpucoljuk a burgonyát, majd pataki tálba halmozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
- Ráhelyezzük a 8 szelet mázas karajt.
- Addig sütjük, míg megpuhul a burgonya, és a hús szép piros lesz. Ezután szórjuk meg chilivel.
- A salátához elkészítjük az öntetet: fél narancs levét, 1 narancs reszelt héját, kevés fruktózt, 2 ek balzsamecetet elkeverjük, a leveleire tépkedett jégsalátára öntjük.
- A bögre gerslit megmossuk, és kb. 2-szer annyi sós vízben megfőzzük, mint a bögre térfogata. (mikróban, jénai tálban egyszerűbb)
- Mikor megfőtt, összekeverjük a kukoricával, és tálaláskor sajtot reszelünk rá.
Update módszer követőinek nem a legideálisabb, nekik köretként csak a salátát javaslom, úgy 1-es kódú marad.
Nagyon ízletes étel, ínyenceknek ajánlom.
Nagyon ízletes étel, ínyenceknek ajánlom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése