- 10 dkg Re-Form liszt, vagy 5-5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt és Norbi liszt keveréke
- 15 dkg zabpehely
- 1/2 cs sütőpor
- 8 dkg fruktóz
- 1 kk fahéj
- 1/2 kk szerecsendió
- 1/2 kk gyömbér
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- (mazsola, durvára vágott mogyoró, dió, mandula, diabetikus csokidarabkák)
- 5 dkg margarin
- 1 dl zsírszegény tej
- 1 tojás
Re-Form tipp: cukrozatlan natúr gyümölcsös müzlikeveréket használtam, így már nem kellett hozzá tenni semmit extrát. A fruktózt helyettesíthetjük xilittel vagy Norbi cukorral, esetleg fele-fele arányban mézzel. 1 ek kakaót is keverhetünk hozzá.
Az olvasztott margarint elkeverjük a tejjel, tojással fruktózzal. Majd a külön edényben összedolgozzuk a többi hozzávalót. A margarinos-tejes-tojásos-fruktózos elegyhez keverjük a zabpelyhes-lisztes keveréket, zsírpapírra halmozzuk, 15 percig 180 fokon sütjük.
16 nagyobb keksz lett ebből a mennyiségből. Tea mellé isteni reggeli!
Az olvasztott margarint elkeverjük a tejjel, tojással fruktózzal. Majd a külön edényben összedolgozzuk a többi hozzávalót. A margarinos-tejes-tojásos-fruktózos elegyhez keverjük a zabpelyhes-lisztes keveréket, zsírpapírra halmozzuk, 15 percig 180 fokon sütjük.
16 nagyobb keksz lett ebből a mennyiségből. Tea mellé isteni reggeli!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése