Oldalak

2011. március 29.

Zabpelyhes édes keksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg Re-Form liszt, vagy 5-5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt és Norbi liszt keveréke
  • 15 dkg zabpehely
  • 1/2 cs sütőpor
  • 8 dkg fruktóz
  • 1 kk fahéj
  • 1/2 kk szerecsendió
  • 1/2 kk gyömbér
  • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
  • (mazsola, durvára vágott mogyoró, dió, mandula, diabetikus csokidarabkák)
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl zsírszegény tej
  • 1 tojás

Re-Form tipp: cukrozatlan natúr gyümölcsös müzlikeveréket használtam, így már nem kellett hozzá tenni semmit extrát. A fruktózt helyettesíthetjük xilittel vagy Norbi cukorral, esetleg fele-fele arányban mézzel. 1 ek kakaót is keverhetünk hozzá.

Az olvasztott margarint elkeverjük a tejjel, tojással fruktózzal. Majd a külön edényben összedolgozzuk a többi hozzávalót. A margarinos-tejes-tojásos-fruktózos elegyhez keverjük a zabpelyhes-lisztes keveréket, zsírpapírra halmozzuk, 15 percig 180 fokon sütjük.

16 nagyobb keksz lett ebből a mennyiségből. Tea mellé isteni reggeli!





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls