Oldalak

2011. április 17.

Medvehagymás feta sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg Re-Form liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 1 dl zsírszegény joghurt
  • 1 kk fruktóz
  • 1/2 csomag élesztő
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg feta sajt
  • 25 dkg margarin
tetejére: 1 tojás, reszelt light trappista sajt ízlés szerint

A tejet elkeverjük a joghurttal és a fruktózzal, langyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy nagy tálban a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk ízlés szerint sót (én 4 kiskanállal tettem bele), a 2 tojás sárgáját és az élesztős masszát. Jól összedolgozzuk (kenyérsütőgépben a legegyszerűbb dagasztani), majd kinyújtjuk. Megszórjuk az apróra morzsolt feta sajttal és a vékony csíkokra vágott medvehagymával. Feltekerjük, majd félbehajtjuk. Langyos helyen kelesztjük, félóránként még 3-szor kinyújtjuk és tekergetjük, félbehajtjuk (mindig a másik irányba, így lesz szép a tésztája). A végén ujjnyi vastagra nyújtjuk, rácsozzuk, megkenjük 1 tojással és reszelt sajtot szórunk rá. 180 fokon sütjük 25-30 percig.

A kinyújtott tésztát megszórtam feta sajttal és medvehagymával:


Feltekerés után félbehajtjuk, pihentetjük:


Sütés előtt:


Végeredmény:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls