- 50 dkg Re-Form liszt
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 1 dl zsírszegény joghurt
- 1 kk fruktóz
- 1/2 csomag élesztő
- 1 csokor medvehagyma
- 10 dkg feta sajt
- 25 dkg margarin
- só
A tejet elkeverjük a joghurttal és a fruktózzal, langyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy nagy tálban a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk ízlés szerint sót (én 4 kiskanállal tettem bele), a 2 tojás sárgáját és az élesztős masszát. Jól összedolgozzuk (kenyérsütőgépben a legegyszerűbb dagasztani), majd kinyújtjuk. Megszórjuk az apróra morzsolt feta sajttal és a vékony csíkokra vágott medvehagymával. Feltekerjük, majd félbehajtjuk. Langyos helyen kelesztjük, félóránként még 3-szor kinyújtjuk és tekergetjük, félbehajtjuk (mindig a másik irányba, így lesz szép a tésztája). A végén ujjnyi vastagra nyújtjuk, rácsozzuk, megkenjük 1 tojással és reszelt sajtot szórunk rá. 180 fokon sütjük 25-30 percig.
A kinyújtott tésztát megszórtam feta sajttal és medvehagymával:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése