Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- darált gyümölcscukor vagy nyírfacukor
- illatos ibolyavirágok
A tojásfehérjét lazítsuk fel egy villával, ne habosítsuk nagyon. Mártsuk bele a teljesen kinyílt virágokat, érdemesebb szárával szedni és így elvégezni a műveletet, sokkal egyszerűbb. Majd alaposan hempergessük meg a darált gyümölcscukorban vagy nyírfacukorban. Meleg helyen vagy a sütőben 40-50 fokon szárítsuk a virágokat néhány óráig. Légmenetesen lezárva akár fél évig is eláll.
Fotót hamarosan töltök fel, csak még az ibolyaszedés fázisában vagyok:)
Fotót hamarosan töltök fel, csak még az ibolyaszedés fázisában vagyok:)
Közben elkészültem, kipróbáltam szárral és szár nélkül a tojásfehérjébe mártogatást, majd a darált fruktózba hempergetést. Igazából egyik sem ment gyorsabban:))) De megéri a fáradozást, hiszen nagyon finom édességet tudunk így készíteni.
A hozzávalók:
Tojásfehérjébe mártogatás (száras és szár nélküli ibolyával)
Ha szár nélkül mártogatjuk, utána érdemes szűrőbe helyezni, mert nehéz lecsepegtetni róla a felesleges tojásfehérjét
Darált gyümölcscukorba forgatás (száras ibolyával)
Szárítás:
Ha szár nélkül mártogatjuk, utána érdemes szűrőbe helyezni, mert nehéz lecsepegtetni róla a felesleges tojásfehérjét
Darált gyümölcscukorba forgatás (száras ibolyával)
Szárítás:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése