Oldalak

2011. április 2.

Kandírozott ibolya

Hozzávalók:
  • 1 tojásfehérje
  • darált gyümölcscukor vagy nyírfacukor
  • illatos ibolyavirágok
A tojásfehérjét lazítsuk fel egy villával, ne habosítsuk nagyon. Mártsuk bele a teljesen kinyílt virágokat, érdemesebb szárával szedni és így elvégezni a műveletet, sokkal egyszerűbb. Majd alaposan hempergessük meg a darált gyümölcscukorban vagy nyírfacukorban. Meleg helyen vagy a sütőben 40-50 fokon szárítsuk a virágokat néhány óráig. Légmenetesen lezárva akár fél évig is eláll.

Fotót hamarosan töltök fel, csak még az ibolyaszedés fázisában vagyok:)

Közben elkészültem, kipróbáltam szárral és szár nélkül a tojásfehérjébe mártogatást, majd a darált fruktózba hempergetést. Igazából egyik sem ment gyorsabban:))) De megéri a fáradozást, hiszen nagyon finom édességet tudunk így készíteni.

A hozzávalók:



Tojásfehérjébe mártogatás (száras és szár nélküli ibolyával)


Ha szár nélkül mártogatjuk, utána érdemes szűrőbe helyezni, mert nehéz lecsepegtetni róla a felesleges tojásfehérjét


Darált gyümölcscukorba forgatás (száras ibolyával)

Szárítás:





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls