Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg Re-Form liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg margarin
- 3 ek tejföl
- csipetnyi só
- sztívia por ízlés szerint (én 2 ek xilitet tettem hozzá)
- tetejére 1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg ricotta
- 2 tojás
- sztívia por ízlés szerint (én 4 ek xilitet tettem hozzá)
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 1 csokor citromfűlevél
A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, tejföllel, sütőporral, édesítővel és egy csipet sóval. 2 lapot nyújtunk belőle, az egyiket a tepsibe helyezzük. A töltelékhez a tojásfehérjéken kívül összekeverjük az alapanyagokat, a citromfű leveleit apróra vágjuk hozzá. A fehérjéket keményre verjük és a végén adjuk hozzá a ricottás krémhez. A tésztára halmozzuk, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, megszúrkodjuk villával, 1 tojást kenünk a tetejére. 180 fokon sütjük.
Megjegyzés: amikor kikevertem a szokásos 1/2 kg-os Re-Form lisztet, csak 10 dkg szénhidrátszegény lisztem volt a 15 dkg helyett, így 5 dkg zabkorpával pótoltam a hiányzó mennyiséget. Ebből a keverékből mértem ki a pitéhez szükséges 30 dkg-ot.
Megjegyzés: amikor kikevertem a szokásos 1/2 kg-os Re-Form lisztet, csak 10 dkg szénhidrátszegény lisztem volt a 15 dkg helyett, így 5 dkg zabkorpával pótoltam a hiányzó mennyiséget. Ebből a keverékből mértem ki a pitéhez szükséges 30 dkg-ot.
1 megjegyzés:
Isteni, omlós, könnyű sütemény. Degeszre ettük magunkat:)))
Megjegyzés küldése