Oldalak

2011. április 21.

Citromfüves ricottás pite


Hozzávalók a tésztához:


  • 30 dkg Re-Form liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 3 ek tejföl
  • csipetnyi só
  • sztívia por ízlés szerint (én 2 ek xilitet tettem hozzá)
  • tetejére 1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:


  • 50 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • sztívia por ízlés szerint (én 4 ek xilitet tettem hozzá)
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília
  • 1 csokor citromfűlevél
A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, tejföllel, sütőporral, édesítővel és egy csipet sóval. 2 lapot nyújtunk belőle, az egyiket a tepsibe helyezzük. A töltelékhez a tojásfehérjéken kívül összekeverjük az alapanyagokat, a citromfű leveleit apróra vágjuk hozzá. A fehérjéket keményre verjük és a végén adjuk hozzá a ricottás krémhez. A tésztára halmozzuk, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, megszúrkodjuk villával, 1 tojást kenünk a tetejére. 180 fokon sütjük.

Megjegyzés: amikor kikevertem a szokásos 1/2 kg-os Re-Form lisztet, csak 10 dkg szénhidrátszegény lisztem volt a 15 dkg helyett, így 5 dkg zabkorpával pótoltam a hiányzó mennyiséget. Ebből a keverékből mértem ki a pitéhez szükséges 30 dkg-ot.


1 megjegyzés:

Király Hédi írta...

Isteni, omlós, könnyű sütemény. Degeszre ettük magunkat:)))

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls