Íme a mai ebéd:)
Hozzávalók 4 főre:
Bundához:
Mázhoz:
Mindent púpos kanállal mértem ki. A kukoricakeményítőm elfogyott, így tápiókalisztet használtam helyette. (Sárkány Centerben vettem tápiókalisztet, megkérdeztem az eladó kínai srácot, azt mondta, ezzel sűrítik a kínai csípős savanyú levest, de azt is mondta, a kukoricakeményítő is ugyanolyan jó)
A bundához a hozzávalókat keverjük ki egy tálban. Olyan állagúnak kell lennie, mint a sörtésztának, kevés víz kell hozzá tényleg. Egy szelet hús elég, mert a bunda szépen megdagad rajta, miközben sül. A húst kockázzuk fel, sózzuk, majd forgassuk bele a bundába és forró olajban süssük aranybarnára. Amikor megsültek, rögtön forgassuk meg a mázban és külön tálra tegyük.
Bundához:
- 6 ek tk tönkölyliszt vagy zabpehelyliszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek olívaolaj
- 1 tojás
- 1 nagyobb szelet csirkemell
- pici só
- pici víz
- 1/2 cs sütőpor
Mázhoz:
- 4 ek méz
- 1 tk Erős Pista
- 1 ek ketchup
- 3-4 ek szezámmag
Mindent púpos kanállal mértem ki. A kukoricakeményítőm elfogyott, így tápiókalisztet használtam helyette. (Sárkány Centerben vettem tápiókalisztet, megkérdeztem az eladó kínai srácot, azt mondta, ezzel sűrítik a kínai csípős savanyú levest, de azt is mondta, a kukoricakeményítő is ugyanolyan jó)
A bundához a hozzávalókat keverjük ki egy tálban. Olyan állagúnak kell lennie, mint a sörtésztának, kevés víz kell hozzá tényleg. Egy szelet hús elég, mert a bunda szépen megdagad rajta, miközben sül. A húst kockázzuk fel, sózzuk, majd forgassuk bele a bundába és forró olajban süssük aranybarnára. Amikor megsültek, rögtön forgassuk meg a mázban és külön tálra tegyük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése