Oldalak

2011. április 30.

Szezámmagos kínai csirkemell

Íme a mai ebéd:)



Hozzávalók 4 főre:

Bundához:

  • 6 ek tk tönkölyliszt vagy zabpehelyliszt
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tojás
  • 1 nagyobb szelet csirkemell
  • pici só
  • pici víz
  • 1/2 cs sütőpor

Mázhoz:

  • 4 ek méz
  • 1 tk Erős Pista
  • 1 ek ketchup
  • 3-4 ek szezámmag

Mindent púpos kanállal mértem ki. A kukoricakeményítőm elfogyott, így tápiókalisztet használtam helyette. (Sárkány Centerben vettem tápiókalisztet, megkérdeztem az eladó kínai srácot, azt mondta, ezzel sűrítik a kínai csípős savanyú levest, de azt is mondta, a kukoricakeményítő is ugyanolyan jó)

A bundához a hozzávalókat keverjük ki egy tálban. Olyan állagúnak kell lennie, mint a sörtésztának, kevés víz kell hozzá tényleg. Egy szelet hús elég, mert a bunda szépen megdagad rajta, miközben sül. A húst kockázzuk fel, sózzuk, majd forgassuk bele a bundába és forró olajban süssük aranybarnára. Amikor megsültek, rögtön forgassuk meg a mázban és külön tálra tegyük.

Igen kiadós, kalóriadús, diétázóknak nem is nagyon ajánlanám. Viszont ha kínait kívánunk, inkább készítsük el otthon, így tudjuk, mi kerül az asztalra:)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls