Oldalak

2011. április 19.

Rántott gombafejek medvehagymás uborkasalátával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gomba
  • zabkorpa
  • szezámmag
  • zabpehelyliszt
  • tojás
  • sütéshez olaj

salátához:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ecet
  • folyékony sztívia
  • víz
  • natúr joghurt
A gombát megpucoljuk -a piacon nagyon szép barna csiperkét vettem-, sózzuk, először zabpehelylisztben, majd tojásban és végül szezámmaggal elkevert zabkorpában panírozzuk. Forró olajban sütjük.

A salátához az uborkát legyaluljuk, csíkokra vágunk hozzá medvehagymát, kissé megsózzuk. Nem érdemes sokat szórni rá, mert rengeteg levet enged. (én nem szoktam kinyomkodni) Reszelünk hozzá 1 gerezd fokhagymát -ez akár el is hagyható, mert a medvehagyma igen intenzív- ecetes, édesítős vizet öntünk rá, épp hogy ellepje. Hagyjuk összeérni az ízeket, majd tálaláskor lecsöpögtetjük és natúr joghurtot locsolunk rá. Köretnek rizst készítettem, ha ezt elhagyjuk, Update 1-es kódú marad.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls