Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- só
- zabkorpa
- szezámmag
- zabpehelyliszt
- tojás
- sütéshez olaj
salátához:
- 2 db kígyóuborka
- 1 csokor medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ecet
- folyékony sztívia
- víz
- só
- natúr joghurt
A gombát megpucoljuk -a piacon nagyon szép barna csiperkét vettem-, sózzuk, először zabpehelylisztben, majd tojásban és végül szezámmaggal elkevert zabkorpában panírozzuk. Forró olajban sütjük.
A salátához az uborkát legyaluljuk, csíkokra vágunk hozzá medvehagymát, kissé megsózzuk. Nem érdemes sokat szórni rá, mert rengeteg levet enged. (én nem szoktam kinyomkodni) Reszelünk hozzá 1 gerezd fokhagymát -ez akár el is hagyható, mert a medvehagyma igen intenzív- ecetes, édesítős vizet öntünk rá, épp hogy ellepje. Hagyjuk összeérni az ízeket, majd tálaláskor lecsöpögtetjük és natúr joghurtot locsolunk rá. Köretnek rizst készítettem, ha ezt elhagyjuk, Update 1-es kódú marad.
A salátához az uborkát legyaluljuk, csíkokra vágunk hozzá medvehagymát, kissé megsózzuk. Nem érdemes sokat szórni rá, mert rengeteg levet enged. (én nem szoktam kinyomkodni) Reszelünk hozzá 1 gerezd fokhagymát -ez akár el is hagyható, mert a medvehagyma igen intenzív- ecetes, édesítős vizet öntünk rá, épp hogy ellepje. Hagyjuk összeérni az ízeket, majd tálaláskor lecsöpögtetjük és natúr joghurtot locsolunk rá. Köretnek rizst készítettem, ha ezt elhagyjuk, Update 1-es kódú marad.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése